De verhalen van Jean Kreunen staan nu in een boek

0013 Een kist vol oorlogsverhalen Omslag voor 575

0013 Een kist vol oorlogsverhalen Omslag achter 575

 

In Hengelo Gelderland was tot eind 2015 het Achterhoeks Museum 1940-1945 gevestigd. De geschiedenis van dat museum is nu samen met de pronkstukken, de meest bijzondere verhalen en het bijbehorende beeldmateriaal gebundeld in het boek Een kist vol oorlogsverhalen.

Verhalen zoals die over een Vordens pistool, een nooit ontdekte verzetsgroep bij Eefde of een vliegtuigcrash bij Hengelo. Jean Kreunen vertelde ze in zijn museum door de jaren heen talloze keren, maar van het opschrijven ervan kwam het nooit. Met 75 jaar bevrijding in zicht besloot het nog intact zijnde museumbestuur dat het er toch eens van moest komen.

Het boek dat nu verschijnt, leest als een rondleiding door het vroegere museum aan de Hengelose Marktstraat. In het 200 pagina’s tellende werk hoort de lezer Kreunen zelf aan het woord. Als jongen van 12 vond hij thuis op de schuurzolder een kist met twee oorlogshelmen. Tot op de dag van vandaag verzamelt hij en vertelt hij de verhalen bij de objecten.

Die verhalen zijn nu opgetekend door journalist Luuk Stam. Een kist vol oorlogsverhalen is een uitgave van de Hengelose uitgever Willy Hermans. Het boek kost 22,50 euro

Bestel nu met korting

voorverkoopprijs: 20,00 euro Bestel nu alvast met korting.

In de losse verkoop is het vanaf donderdag 2 april verkrijgbaar via www.uitgeverijhermans.nl, bij de regionale boekhandels en bij Shop Melange in Hengelo Gld. 

 

 

Bezoek ook onze facebookpagina

https://www.facebook.com/AchterhoeksMuseum19401945/?ref=bookmarks