Studiereis naar het EyewitnessWO2 museum in Beek Limburg.
pand  bew

Het was ook nog een beetje een uitgestelde viering van het 12,5 jaar jubileum van het Achterhoeks Museum 40-45 maar vooral ook een studiereis naar een van de beste Nederlandse oorlogsmusea met een absolute topcollectie die geen gelijke kent in Nederland. Onder de deskundige leiding van eigenaar Wim Seelen hebben we een zeer interessante rondleiding gehad.

Barbarossa 4

Het Eyewitmesswo2 museum laat de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zien in woord en beeld. Dit wordt gedaan d.m.v. film, foto, vitrines met originele uniformen en attributen. Tevens zijn er 13 diorama's met 142 levensechte figuren verdeeld over een oppervlakte van 450m2.

oostfront 6

August

De oorlogstijd van de Duitse Fallschirmjäger/parachutist August Segel wordt verteld. In verschillende diorama's volgen we zijn verhaal. August was soldaat bij het Eerste Falschirmjäger Regiment dat later deels overging in de Hermann Göring Divisie.

eyewitness museum august totaal

Hij nam dienst in 1935. Door de oorlog heen heeft hij op vele verschillende fronten gediend, in Nederland bij de inval in mei 1940. Daarna is hij in Rusland ingezet, waar hij wonderwel levend uit is gekomen. Vervolgens heeft hij nog gediend in Normandië en België. Tot slot heeft August de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Berlijn doorgebracht, met alle gevolgen van dien...

eyewitness museum uitleg door Wim Seelane

Wim Seelen aan linkerzijde geeft uitleg bij de waarheids getrouwe Winston Churchill pop.

eyewitness museum kijken naar spullen
eyewitness museum ss panzer rman
Net echt
eyewitness museum keuken Berlijn

Het museum is op een geweldige wijze ingericht en de poppen zijn onwaarschijnlijk echt. Je zou bijna bang zijn dat ze gaan bewegen. Het is een absolute aanrader en onze vrijwilligers waren stuk voor stuk onder de indruk van dit topmuseum in Nederland. De foto’s zeggen genoeg. www.eyewitnesswo2.nl