logo museum transparant groot

Wij gaan verhuizen naar Oorlogs en Verzets Museum Overloon.

Het Achterhoeks Museum 1940-1945 gaat definitief sluiten op zondag 20 december.

LAATSTE KANS om onze unieke collectie met een verhaal in Hengelo te bekijken.

EXTRA OPEN van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Uitzending op regio8 TV Achterhoek

 

 

Radiosurrogaat

Speciale nieuwseditie van het Achterhoeks Museum 1940-1945.

 

Wereldoorlog-musea samen verder

 

Twee musea met als thema de Tweede Wereldoorlog hebben besloten om in 2016 onder één dak verder te gaan. Het gaat om het Achterhoeks Museum 1940-1945 in het Gelderse Hengelo en het Brabantse Oorlogsmuseum Overloon.

Dit hebben de musea onlangs met elkaar afgesproken. Het behoud van de Achterhoekse collectie op lange termijn en de zichtbaarheid voor een groter publiek worden hiermee gewaarborgd. Het museum in Hengelo trekt jaarlijks ongeveer 5.000 bezoekers, terwijl het museum in Overloon in het afgelopen weekend zijn 100.000e bezoeker van dit jaar verwelkomde.

Het Achterhoeks Museum 1940-1945, dat jaren lang heeft kunnen bestaan dankzij de inzet van een grote groep gemotiveerde vrijwilligers, is nog tot en met 20 december van dit jaar te bezoeken. Vervolgens zal de collectie worden verhuisd naar Overloon, waar een nieuwe tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog zal worden ingericht. De Achterhoekse collectie zal daar een integraal onderdeel van gaan uitmaken. Naar verwachting zal de nieuwe tentoonstelling in de zomer van 2016 worden geopend. De expositie zal in het teken staan van de moeilijke keuzes waarvoor mensen in oorlogstijd kunnen komen te staan. Vooruitlopend daarop organiseert het Oorlogsmuseum in Overloon op 3 en 4 oktober.

a.s. de manifestatie Crossroads Overloon, waarbij persoonlijke ervaringen vanuit zowel Brabant als de Achterhoek aan bod komen.

Bovenstaand persbericht is vandaag dinsdag 29-9-2015 naar de media gegaan.