logo museum transparant groot

De ANBI-status maakt het mogelijk als schenker gebruik te maken van de belastingvoordelen van de geefwet. De status geeft het museum ook verplichtingen om transparant voor schenkers te werk te gaan. Hieronder vindt u een aantal gegevens.

Naam: Stichting Achterhoeks Museum 1940-1945

RSIN/fiscaalnummer: 808835221

Contactgegevens:

Stichting Achterhoeks Museum 1940-1945

Marktstraat 6

7255 CA Hengelo Gld. (Bronckhorst)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-51524091 (Jean Kreunen)

Bestuur:

Jeroen te Lindert (voorzitter)

Henk Rouwenhorst (secretaris)

Fred Horman (penningmeester)

Kristian Garssen (conservator)

Jean Kreunen (collecties en PR)

Beleidsplan:

Sinds de sluiting van de bezoeklocatie in december 2015 is het oorspronkelijke beleidsplan komen te vervallen.

De stichting blijft echter actief in het ondersteunen van allerlei activiteiten die bijdragen om de geschiedenis van de tweede wereldoorlog onder de aandacht brengen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door ondersteuning van toneel en filmprodukties. Het beschikbaar stellen van documentatie en objecten voor diverse exposities en aan andere musea. Het uitgeven van een boek en ondersteuning van andere publicaties. het actief delen en maken van berichten op onze facebookpagina. 

Doelstelling van het museum:

De doelstelling van de stichting Achterhoeks Museum 1940-1945 is: “de belangstelling vóór en de navorsing van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, oorzaak, beleving en gevolgen, in de meest ruime zin, te bevorderen”. En wel in het bijzonder door het inrichten, beheren en instandhouden van een collectie met daarin originele - en soms unieke voorwerpen, het beschikbaar stellen van literatuur en ander documentatiemateriaal over deze periode. Zij tracht haar doel te dienen met alle wettige middelen.

De stichting rekent tot haar werkgebied: Gelderland ten oosten van de IJssel en in het bijzonder de Achterhoek (statuten art. 2).

Het bestuur van de stichting ziet een belangrijke functie voor het educatieve aspect.

Ook in de 21e eeuw is het van belang dat zowel de huidige als de komende generaties geconfronteerd worden met de gebeurtenissen van deze donkere periode uit het leven van hun ouders en voorouders. Omdat oorlogen, fascisme, racisme en intolerantie nog steeds aan de orde van de dag zijn zal er veel aandacht besteed worden aan de achtergronden en  de betekenis van gebeurtenissen en feiten tijdens het interbellum en de periode 1940-1945.

Jaarverslagen:

jaarverslag 2015

jaarverslag 2016

jaarverslag 2017

Finaciële verantwoording:

Jaarrekening 2015-2016-2017