logo museum transparant groot

Slag om de Achterhoek is definitief voorbij in het dorp Hengelo Gld.

Regelmatig krijgen we mailberichten of spreken mensen ons aan met de vraag wanneer de Slag om de Achterhoek weer gaat plaatsvinden.

Helaas moeten we iedereen teleurstellen. In 2011 heeft het centrum van Hengelo Gld. een grondige metamorfose ondergaan. De liefhebbers van modern zullen het ongetwijfeld prachtig vinden en dat mag natuurlijk.

Het sfeertje en de entourage in de oude situatie rondom de Remigiuskerk was voor ons evenement echter perfect. Die sfeer is nu helemaal verdwenen en daarom is het volgens ons niet meer interessant om op deze locatie nog een keer een Slag om de Achterhoek te organiseren. Het oude kerkmuurtje is grotendeels gesloopt en of verplaatst en 75% van de begroeiing rondom de kerk is verdwenen. Daarmee zijn de meeste dekkingspunten voor de re-enacters verdwenen en is het niet meer geschikt voor ons evenement.

Ook het steeds strenger wordende beleid met betrekking tot de vergunningen en aansprakelijkheid bij evenementen speelt bij deze beslissing mee.

Een spreekwoord zegt: “Zeg nooit. Nooit” we laten de deur wel op een kier staan maar dan zal het zeker op een andere locatie zijn.

Laat u zelf overtuigen door de vergelijkingsfoto’s. Boven oude situatie onder de nieuwe.

inrit kerkplein
inrit kerkplein 3

inrit kerkstraat

 

schutter op grond voor toren
schutter op grond voor toren 2

Schutter voor kerktoren

 

totaal zicht op kerkstraat 17
totaal zicht op kerkstraat 17 2

Blik over de kerkstraat

 

voor de toren
voor de toren 2

Voor de kerktoren

 

zijkant spalstraat hoek kerk
zijkant spalstraat hoek kerk 2

zijkant kerk spalstraat

 

zikant kerk kerkstraat
zikant kerk kerkstraat 2

Links langs de kerk vanaf het kerkplein