logo museum transparant groot

Openluchtspel “de Moffenmeid” Markelo zeer geslaagd.

Moffenmeid-2010-2

“De moffenmeid” een openluchtspel is 10 keer opgevoerd  in juli 2010 in de Kösterskoele in Markelo. Geschreven door Henk Krosenbrink.

Moffenmeid-2010-16

Het verhaal speelt zich af rondom de boerderij van de familie Hammink dichtbij de Duitse grens. Eén dochter van boer Hammink heeft een relatie met een ingekwartierde Duitse soldaat. De andere dochter krijgt tijdens de bevrijding een relatie met een Canadese militair met alle gevolgen van dien.

Wie is goed en wie is er fout?

Moffenmeid-2010-26

De familie Hammink heeft naast het wel en wee van de dochters ook te maken met een buurman die NSB’er is en een onderduiker die bij het verzet is. Kortom voldoende ingrediënten voor een openluchtspel met veel spanning en tegenstrijdigheden tussen goed en fout.

Voor dit prachtige openluchtspel hebben we alle uniformen geadviseerd en bemiddeld. Een prachtige en uitdagende opdracht die zeker niet gemakkelijk was.

Er was een behoorlijk verlanglijstje uit Markelo en daarop stonden meerdere Duitse uniformen, Canadese uniformen, B.S. ers (verzet Oranje), politiepakken net na de oorlog en een paar Nederlands Indië uniformen. De bijbehorende onklaar gemaakte wapens en een grote bom konden we ook regelen in de vorm van een oude brandstof droptank en de nodige munitiekisten en ander Duits verpakkingsmateriaal materiaal.

Moffenmeid-2010-38

Op de generale repetitie hebben we alle acteurs persoonlijk aangekleed zodat ze alle uniformen ook correct zouden dragen. Het zou jammer zijn als je veel moeite doet om de uniformen zo goed mogelijk aan te leveren en dat het dan niet juist gedragen zou worden. Het enthousiasme van de acteurs was geweldig en we hebben er fantastisch mee samengewerkt. In totaal 10 uitverkochte voorstellingen met om en nabij de 7000 bezoekers zegt dan ook genoeg.

 

 

 

Moffenmeid-2010-41
Moffenmeid-2010-52
Moffenmeid-2010-62
Moffenmeid-2010-70
Moffenmeid-2010-63
Moffenmeid-2010-59